Σας δίνουμε
10 λόγους
για να το κάνετε

1. Θα έχετε ένα σκύλο με μοναδικά χαρακτηριστικά

Εάν υιοθετήσετε έναν σκύλο μικτής φυλής, θα πάρετε στο σπίτι ένα μοναδικό ζώο τόσο σε εμφάνιση όσο και σε προσωπικότητα. Ο κάθε ημίαιμος σκύλος ή κουτάβι έχει έναν μοναδικό, αναντικατάστατο χαρακτήρα.

2. Θα σώσετε μια ζωή

Αν λοιπόν επιλέξετε να υιοθετήσετε έναν ημίαιμο σκύλο κυριολεκτικά σώζετε μια ζωή.

3. Κάνετε χώρο για έναν άλλο σκύλο

Υιοθετώντας έναν ημίαιμο σκύλο από το καταφύγιο ή ένα σπίτι που φιλοξενείται προσωρινά, ελευθερώνετε πολύτιμο χώρο που μπορεί να καταλάβει άλλος αδέσποτος σκυλάκος. Υπάρχουν πολλά σκυλιά στο δρόμο που υποφέρουν από κακομεταχείριση, κρύο ή πείνα που δεν μπορούν να φιλοξενηθούν στο καταφύγιο επειδή δεν υπάρχει χώρος. Όταν υιοθετείτε ένα σκύλο, ανοίγετε χώρο στο καταφύγιο για να φιλοξενήσει και να φροντίσει ένα άλλο αδέσποτο, του οποίου οι πιθανότητες να υιοθετηθεί επίσης θα αυξηθούν. Έτσι, όταν υιοθετείς έναν αδέσποτο σκύλο, δε σώζεις μία αλλά δύο ζωές!

4. Θα βελτιώσετε τη ζωή του σκύλου

Μπορεί σώζοντας ένα ζώο να μην αλλάξετε τον κόσμο, αλλά θα αλλάξετε τον κόσμο για αυτό το ζώο.

Αυτό χαρακτηρίζει απόλυτα την υιοθέτηση ενός ημίαιμου σκύλου. Συχνά ο κόσμος αδιαφορεί για τα ημίαιμα κουτάβια που ζουν δύσκολες ζωές ως αδέσποτα. Με το να υιοθετείτε ημίαιμα, τους προσφέρετε τη δυνατότητα να ζήσουν μια άνετη, αξιοπρεπή ζωή και την ευκαιρία να νιώσουν αληθινά αγαπητοί απολαμβάνοντας ένα χάδι και μια ζεστή αγκαλιά.

Μπορείτε πραγματικά να δώσετε στον σκύλο μια καλή ζωή πριν τον υιοθετήσετε; Πρέπει να αναρωτηθείτε: έχω αρκετό χρόνο ή πόρους για να φροντίσω έναν σκύλο; Αν η απάντηση είναι ναι τότε μπορείτε να υιοθετήσετε έναν, εάν όμως η απάντηση είναι όχι, τότε καλύτερα να μην το κάνετε.

5. Θα αποκτήσετε τον καλύτερο πιστό σας φίλο

Το δυσάρεστο είναι ότι τα περισσότερα από τα ημίαιμα σκυλιά που βρίσκονται είτε στο δρόμο είτε στο καταφύγιο, ανήκαν στο παρελθόν σε κάποια οικογένεια. Αυτά τα σκυλιά, αισθάνονται εγκαταλελειμμένοι, τόσο σωματικά όσο και ψυχολογικά. Μόλις ο σκύλος αρχίσει να σας εμπιστεύεται τότε το συναισθηματικό δέσιμο που δημιουργείται είναι πολύ ισχυρό, γιατί ο σκύλος αισθάνεται αιώνια ευγνωμοσύνη για την αγάπη και τη στοργή που του προσφέρετε.

Βέβαια δεν είναι εύκολο για έναν κακοποιημένο ή εγκαταλελειμμένο σκύλο να μάθει να εμπιστεύεται ξανά. Πρέπει να έχετε υπομονή μαζί τους και να του υπενθυμίζετε ότι είστε πάντα εκεί έτοιμοι να του προσφέρετε αγάπη και στοργή. Η μεταχείριση του νέου σας φίλου με αγάπη και σεβασμό θα σας βοηθήσει να κερδίσετε την εμπιστοσύνη του σκύλου και να αποκτήσετε έναν πιστό σύντροφο για μια ζωή!

6. Τα ημίαιμα σκυλιά είναι υγιέστερα

Τα ημίαιμα σκυλιά τείνουν να είναι πιο υγιή και ζουν περισσότερο από τα καθαρόαιμα σκυλιά. Δεδομένου ότι τα καθαρόαιμα εκτρέφονται επιλεκτικά για ορισμένα χαρακτηριστικά, πολλά από αυτά πάσχουν από γενετικές ασθένειες που σχετίζονται με τη φυλή που προκαλούνται από ενδογαμία. Για παράδειγμα, η δυσπλασία είναι κοινή μεταξύ πολλών καθαρόαιμων φυλών όπως τα λαμπραντόρ, οι γερμανικοί ποιμενικοί και πολλά άλλα.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το ημίαιμο δεν θα έχει προβλήματα υγείας, αλλά είναι λιγότερο πιθανό να υποφέρει από κληρονομικές ασθένειες. Όντας πιο εύρωστα, τα ημίαιμα τείνουν επίσης να έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο ζωής.

7. Υποστηρίζετε το έργο των φιλοζωικών οργανώσεων και του καταφυγίου

Αν και υπάρχουν νόμιμοι κτηνοτρόφοι που εργάζονται επαγγελματικά και με μεγάλο σεβασμό για τα σκυλιά τους, η αλήθεια είναι ότι η αγορά για καθαρόαιμα κουτάβια και σκύλους περιλαμβάνει και άτομα που δεν ενδιαφέρονται για τα ζώα ή την ευημερία τους. Το αποτέλεσμα είναι τα σκυλιά να εκτρέφονται αποκλειστικά για να αποφέρουν κέρδος. Τα κουτάβια συχνά διατηρούνται σε απάνθρωπες συνθήκες, λαμβάνονται πολύ νωρίς από τη μητέρα τους και τους παρέχεται ελάχιστη ή καθόλου κτηνιατρική φροντίδα.

Υιοθετώντας ένα αδέσποτο ημίαιμο κουτάβι αποφεύγετε να συμβάλλετε στην υψηλή ζήτηση για καθαρόαιμα είδη που οδηγεί σε τέτοια κατάχρηση. Αντίθετα, έτσι υποστηρίζετε τις φιλοζωικές και το καταφύγιο που αγωνίζονται για την καλή διαβίωση των ζώων και φροντίζουν σωστά όλα τα σκυλιά.

8. Έχετε περισσότερες επιλογές

Τα ημίαιμα σκυλιά είναι μοναδικά. Θα έχετε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, μεγεθών, ηλικιών και τύπων για να διαλέξετε. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να επιλέξετε έναν σκύλο με βάση οποιοδήποτε χαρακτηριστικό αναζητάτε.

Για παράδειγμα, μπορεί να θέλετε έναν σκύλο που να ταιριάζει με την προσωπικότητά σας ή ίσως να προτιμάτε έναν μεγαλύτερο ή νεότερο σκύλο που ταιριάζει στη ρουτίνα και τους ρυθμούς σας. Μπορεί ακόμη και να ανακαλύψετε ένα κουτάβι με μοναδική εμφάνιση που σας πείθει να το πάρετε σπίτι. Η επιλογή της υιοθεσίας ενός σκύλου σας δίνει μια πολύ μεγαλύτερη επιλογή από το να υιοθετήσετε έναν καθαρόαιμο σκύλο.

9. Γλυτώνετε χρήματα

Με την υιοθεσία ενός σκύλου απο το καταφύγιο εξοικονομείτε χρήματα επειδή έχει ήδη εμβολιαστεί και στειρωθεί και φέρει μικροτσίπ. Φυσικά θα πρέπει ακόμα να ξοδέψετε σε τρόφιμα, αξεσουάρ και επισκέψεις κτηνιάτρου, αλλά αν έχετε αποφασίσει ότι θέλετε ένα σκύλο, πιθανότατα έχετε ήδη υπολογίσει αυτά τα έξοδα.

Επιπλέον, η υιοθέτηση ενός αδέσποτου μπορεί να σας εξοικονομήσει χρήματα επειδή, όπως εξηγήσαμε, είναι λιγότερο επιρρεπές από τα καθαρόαιμα σε γενετικές ασθένειες που μπορεί η θεραπεία να είναι δαπανηρή.

10. Θα είσαστε πολύ πιο ευτυχισμένοι

Υπάρχει λόγος που τα σκυλιά είναι γνωστά ως οι καλύτεροί μας φίλοι. Υιοθετώντας έναν σκύλο, θα ανακαλύψετε έναν νέο κόσμο γεμάτο πίστη, αγάπη, συντροφικότητα και στοργή. Επιπλέον, το να μοιράζεσαι τη ζωή με έναν σκύλο έχει πολλά φυσικά και συναισθηματικά οφέλη.

Αν υιοθετήσετε ένα αδέσποτο ημίαιμο σκυλί σίγουρα θα βρείτε τον εαυτό σας πολύ πιο ευτυχισμένο.

Χάρισε αγάπη με μια ΔΩΡΕΑ!


  • H συνεισφορά σας μετατρέπεται σε ελπίδα για δεκάδες αδεσποτάκια που παλεύουν να επιβιώσουν στην πόλη μας.

  • Κάθε δωρεά από τον κόσμο είναι άκρως σημαντική και πολύ απαραίτητη για την καλύτερη λειτουργία του καταφυγίου.

  • Οι δωρεές σε είδος είναι πολύ χρήσιμες, για τα ζώα που φροντίζουμε.

Δωρεές σε είδος. Ειδικότερα, ανάγκη υπάρχει πάντα για τα παρακάτω:
  1. Τροφές (κονσέρβες, ξηρά τροφή και λιχουδιές)
  2. Φάρμακα (Vibramycin, Zylapour, θεραπείες με Milteforan, εμβόλια)
  3. Aντιπαρασιτικές θεραπείες (Drontal, Milbemax, αμπούλες, περιλαίμια)
  4. Είδη στέγασης και μεταφοράς (σπιτάκια, καλάθια, κουβέρτες, κλουβιά μεταφοράς, παγίδες κ.τ.λ.)
  5. Αξεσουάρ (περιλαίμια, οδηγοί, παιχνίδια κ.α.)
  6. Δωροκάρτα σε κατάστημα